چگونه کارابین تان را تمیز کنید؟
تصور کنید، در محل سنگی که قصد صعود آن را دارید، قرار گرفته اید و تعدادی از دهانه های کارابین هایتان کثیف و چسبنده است. آنها (مثل لولای روغن نخورده ی دربها) با صدای غژغژ باز می شوند و همچنین آنطور که باید، با سرعت بسته نمی شوند. این موضوع شما را مقداری نگران می کند به این دلیل که اگر شما سقوط کنید، ممکن است طناب شما از دهانه ی بسته شده ی کارابینی که اشکال دارد، خارج گردد. بهترین راه برای تمیز کردن کارابین ها چیست؟
کارابین ها برای امنیت شما حیاتی هستند
کارابین ها یکی از تجهیزات حیاتی در سنگ نوردی هستند. هر بار که به سنگ نوردی می رویم ، از کارابین ها استفاده می کنیم. ما تعداد زیادی اسلینگ همراه داریم که به دو انتهای هر تسمه اسلینگ، دو عدد کارابین متصل شده و آنها را به حلقه های اتصال ابزارروی صندلی وصل می کنیم. ما کارابین ها را برای اتصال به رول یا ابزارهای میانی حمایت استفاده می نماییم. کارابین ها یکی از مهمترین اجزای زنجیره ی ایمنی صعود ما به شمار می آیند. ما نیاز داریم که کارابین ها درست کار کنند.
کارابین ها را نجوشانید
درباره تمیز کردن کارابین ایده های زیاد و متفاوتی وجود دارد. یکی از آنها جوشاندن کارابین (قرار دادن کارابین در آب در حال جوش) است که از لحاظ تئوری بایستی جواب بدهد. اما مشکل این روش این است که به دلیل سنگین بودن کارابین به کف ظرف آب جوش ته نشین می شود و این امر باعث می شود حرارت شعله مستقیما از ظرف به کارابین منتقل شود. پس این ایده ی خوبی نخواهد بود.
با هوای فشرده شروع کنید
اولین مرحله استفاده از اسپری های هوای فشرده است. باید دقت داشت که هوای فشرده به تمام اجزای کوچک کارابین هم دمیده شود. ولی اگر به کارابین، خاک یا گل یا هر چیز دیگری چسبیده باشد، فشار هوای اسپری کافی نخواهد بود و این روش جواب نمی دهد.
شستشو با آب-صابون
بهترین راه تمیز نمودن کارابین این است که یک ظرف آب گرم تهیه کرده و به آن صابون مایع (یا مایع ظرفشویی معمولی) بیفزایید. کارابین را از هر وسیله جانبی دیگر(مثل تسمه اسلینگ و ...) جدا نموده و آن را داخل آب قرار دهید. به مدت نیم ساعت باید در ظرف آب-صابون خیس بخورد. پس از آن، با یک مسواک تمامی قسمتهای داخلی و خارجی کارابین را با همان آب-صابون شستشو دهید. سپس کارابین را به خوبی با آب شسته و خشک کنید.
خشک کردن و روغن کاری
وقتی کارابین کاملا خشک شد، برای روان کردن دهانه کارابین می توان از گرافیت خشک یا روغن روانکاری استفاده نمود. برای روغن کاری بهتر است کارابین را در روغن روان کاری (مثلا روغن WD-40) غوطه ور کنید. با این روش روغن به تمامی قسمتها نفوذ کرده و شن ریزه و سنگ ریزه های باقی مانده احتمالی را جمع می کند. به خاطر داشته باشید که پس از بیرون آوردن کارابین از روغن، تمامی روغنهای اضافی را از کارابین پاک کنید. حالا دهانه کارابین را امتحان کنید. در صورتیکه دهانه به راحتی و به سرعت بسته شود، کار شستشوی کارابین موفقیت آمیز بوده است. اما اگر کارابین هنوز دچار مشکل است و دهانه آن به درستی بسته نمی شود، احتمالا زمان آن رسیده که آن کارابین را کنار بگذارید و دیگر از آن استفاده نکنید.
نکته پایانی
اگر شما در محلی با رطوبت زیاد زندگی می کنید (مانند سواحل تایلند، Cornwall در انگلستان، پارک ملی Acadia و ...)، بایستی به طور مرتب به شستشو و روغن کاری کارابین خود بپردازید زیرا در غیر این صورت، شرجی بودن هوای کنار دریا به سرعت کارابین را می پوساند.
مترجم: عرفان فکری
منبع: http://climbing.about.com/od/climbinggear/a/CleanCarabiners.htm